Info@salehoun.org

حمایت از زنان بد سرپرست

زن همیشه در جامعه با لطافت روح یاد می‌شود اما هرگاه می‌بینیم زنی مجبور به کاری در جامعه می‌شود که با لطافت روح او ناسازگار است در می‌یابیم که او از زخم بزرگی در زندگی رنج می‌برد. زخم بزرگی که می‌طلبد بر آن مرهم نهاده شود.

در زندگی روزمره و در جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم چه بسیارند مادرانی که با عنوان زنان بی سرپرست یا بد سرپرست یاد می‌شوند و برای ادامه زندگی خود و فرزندان خویش مجبورند کار کنند و گاهی کارهای سختی که مشکلات آن را به جان می‌خرد تا روزی حلالی به فرزندان خود بدهند.

زن بی‌سرپرست کیست؟

بر اساس تعریف‌های موجود در سازمان‌هایی که به حمایت این گونه افراد می‌پردازند معمولاً مرد (پدر) سرپرست خانوار محسوب می‌شود که در صورت فوت سرپرست یا به علت اعتیاد وی این مسئولیت مهم به عهده زن (مادر) سپرده می‌شود که در این صورت به این زنان، زنان بی سرپرست یا بد سرپرست اطلاق می‌شود.

طبق تعریف، زنان سرپرست خانوار، شامل زنان بیوه، زنان مطلقه (اعم از زنانی که پس از طلاق به تنهایی زندگی می‌کنند یا به خانه پدری بازگشته، ولی خود امرار معاش می‌کنند)، همسران مردان معتاد، همسران مردان زندانی، زنان خودسرپرست (زنان سالمند تنها)، دختران خودسرپرست (دختران بی‌سرپرستی که هرگز ازدواج نکرده‌اند)، همسران مردان از کارافتاده و سالمند می‌شود.

زنان سرپرست خانوار زنانی هستند که بدون حضور منظم یا حمایت یک مرد بزرگ‌سال، سرپرستی خانواده را به عهده دارند و سرپرست خانواده به کسی اطلاق می‌شود که مسئولیت اداره اقتصادی خانواده را به دوش دارد و تصمیم‌گیری‌های عمده و حیاتی به عهده او است.

 

مشکلات زنان بی‌سرپرست

زنان در صورتی که سرپرست خانوار قرار گیرند در برابر یکسری مشکلات قرار می‌گیرند مانند تأمین و مراقبت فرزندان، یافتن سرپناهی مناسب، تأمین معیشت خانوار که می‌طلبد این مشکلات را از سر راه زندگی بردارد زیرا که او باید نقش پدر و مادر را یکجا بازی کند.

بزرگ‌ترین مشکل یک زن بی‌سرپرست، مشکل اقتصادی است. اکثر زنان سرپرست خانوار و بی‌سرپرست، از نظر اقتصادی مشکل دارند که این مشکلات بر وضعیت مسکن و تغذیه آنها تأثیر مستقیم می‌گذارد.

وضعیت بد اقتصادی موجب شده است هم زنان سرپرست خانوار و هم فرزندان آن ها از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه در برابر آسیب‌های اجتماعی باشند و عمدتاً یکی از علائم بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اضطراب، وسواس و پرخاشگری در آن ها دیده می‌شود.

حمایت از زنان سرپرست خانوار

مؤسسات خیریه با توجه به رسالت خویش همواره کوشیده اند در راستای حمایت از این افراد از هیچ کوششی دریغ نورزد. اما با توجه به اینکه منبع درآمد مؤسسات خیریه برای کمک و حمایت زنان سرپرست خانوار کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم خیّر و خیراندیش است نیاز است این افراد در این مورد توجه بیشتری داشته و همراه و همیار مؤسسه باشند و دعای خیر این افراد و فرزندانشان را بدرقه راه خویش کنند.

ان الله مع المحسنین

همانا خداوند با نیکوکاران است.

منبع: mohsenin-makki.com

دپارتمان توانمندسازی و توسعه صالحون

مرکز درمانی موسی بن جعفر-دندانپزشکی-آمبولانس-آزمایشگاه موزه علوم و فنون شهرستان آران و بیدگل مددکاری و حمایتی

دپارتمان توانمندسازی و توسعه-پژوهش

     
مرکز درمانی موزه خیریه و مددکاری ترویج مشاوره آموزش پژوهش