Info@salehoun.org

 

پاسخ به سوالات متداول  

 

 - موسسه خیریه صالحون چه فعالیتهایی انجام می دهد؟

در حال حاضر فعالیتهای موسسه صالحون به 6 دسته اصلی تقسیم می گردد که شامل موارد زیر می باشد: 1- امور حمایت از افراد و خانواده های نیازمند 2- تاسیس باشگاه علمی حضرت باقرالعلوم(ع) 3- پایگاه اجتماع محور 4- مجتمع مسکونی امام رضا(ع) 5- درمانگاه موسی بن جعفر (ع) و 6- بیمارستان ثامن الحجج (ع)

فعالیتهای گسترده و متنوع موسسه صالحون مطابق با بند 9 اساسنامه این موسسه و در راستای اهداف حمایتی، آموزشی و درمانی مندرج در این اساسنامه می باشد. برای دریافت اینفوگرافی فعالیتهای موسسه صالحون اینجا کلیک کنید.

 

 - هدف اولیه از تاسیس موسسه صالحون چه بوده است؟

این موسسه که اکنون بیست سال از فعالیتهایش می گذرد در ابتدا یک خیریه صرفاً حمایتی بود که اهداف و فعالیت خود را تنها در کمک رسانی به نیازمندان تعریف کرده بود ولی در راه خدمت رسانی به تدریج مسیر تعالی خود را به سوی حل ریشه ای مشکلات برده است و دامنه فعالیت هایش را از کمکهای صرفاً حمایتی به سوی توانمندسازی گسترش داده است.

این سیر حرکت تکاملی از کمک رسانی آنی به حل مسائل زمینه ای و ریشه ای مشکلات، بیانگر استفاده از تجارب ارزشمند حرفه ای در جهت بهبود اهداف و روش های کاری و همکاری و مشورت خواهی با دیگر نهاد های مشابه و همکار است. بسترسازی ترویج متناسب علم و فناوری در شهرستان، کشف و پرورش استعدادهای علمی دانش آموزان، توجه به توانمندسازی علمی نسل آینده، شناسایی و آگاه سازی در باب معضلات اجتماعی محلات شهر، هدفمندسازی حمایت های مالی و ... از جمله دلایل متنوع شدن فعالیتهای موسسه صالحون می باشد. گرچه باید یادآور شد که هم اکنون هم علیرغم این تنوع و گستردگی فعالیتها، این موسسه یاری رسانی و دستگیری از نیازمندان را از یاد نبرده و هم چنان متعهد به کمک رسانی و حمایت از خانواده های نیازمند مطابق با شیوه و آیین نامه امور حمایتی خود می باشد.

 

- آیا موسسه صالحون الزامات حقوقی و قانونی برای فعالیتهای خود را رعایت کرده است؟

موسسه صالحون به عنوان یک سازمان مردم نهاد دارای اساسنامه تاسیس و ثبت در فرمانداری شهرستان آران و بیدگل است. این موسسه موفق به اخذ پروانه تاسيس از فرمانداري شهرستان آران و بيدگل به شماره 2021/1/6381 مورخ 1391/7/26 گرديده است. همچنین  کلیه فعالیت های موسسه از جمله گزارش عملکرد مالی و اجرایی موسسه صالحون مطابق با قوانین سازمانهای مردم نهاد به صورت سالانه در اختیار فرمانداری شهرستان آران و بیدگل قرار می گیرد.

 

 - بودجه فعالیت های موسسه صالحون از چه منابعی تامین می شود؟

شیوه های تامین بودجه سازمانهای مردم نهاد در آیین نامه ابلاغی دولت مربوط به شرایط تاسیس و اخذ مجوز فعالیت سمن ها قید گردیده است.  موسسات خیریه مطابق با قانون اجازه دارند که برای جبران هزینه های خود علاوه بر کمک های خیرین بعضی از فعالیتهای مجاز را مطابق قانون انجام دهند. بر این اساس موسسه صالحون هم علاوه بر کمک های مردمی و حمایت های خیرین، در چند مورد از فعالیتهایش برای جبران بعضی از هزینه های ضروری بابت ارائه خدماتش پول دریافت می کند. که شامل دریافت ویزیت و هزینه خدمات درمانگاه موسی بن جعفر(ع) و یا دریافت وجه بابت ارائه خدمات در مرکز آمبولانس خصوصی می باشد.

لازم به ذکر است روش های دستیابی به اهداف و شیوه های درآمدزایی موسسه صالحون هم در اساسنامه مصوب، قید گردیده است و مطابق اساسنامه موسسه صالحون، صورت وضعیت کلیه فعالیتهای مالی موسسه صالحون به صورت دوره ای در اختیار هیات مدیره موسسه و مطابق قوانین فعالیت سازمانهای مردم نهاد، گزارش فعالیتهای مالی موسسه صالحون به صورت سالانه در اختیار فرمانداری شهرستان آران و بیدگل قرار می گیرد.

 

در معرفی فعالیتهای موسسه صالحون در سایت قسمتی به نام امور حمایتی وجود دارد. به چه معنا؟

امور حمایتی موسسه صالحون به معنی حمایت به شکل های مختلف از نیازمندان و مستمندان است. این حمایت ها به شکل کمک های نقدی، اعطای وام بلاعوض، حمایتهای مالی، تامین مسکن حمایتی،  تهیه اجناس ضروری زندگی، کمک هزینه های خرید لوازم منزل، کمک هزینه خرید جهیزیه، تهیه اقلام مصرفی و خوراکی، کمک هزینه های پزشکی و درمانی و دیگر اشکال حمایتی می باشد.

 

آیا کمک های حمایتی موسسه به صورت کشوری می باشد یا فقط مربوط به شهرستان آران و بیدگل می باشد؟

 مطابق قوانین و آیین نامه های مربوط به فعالیتهای موسسات خیریه، موسسه صالحون تنها مجاز به فعالیت در شهرستان آران و بیدگل می باشد و این بدین معنی است که امور حمایتی موسسه صالحون مشمول افراد خارج از شهرستان آران و بیدگل نمی شود.

 

به چه طریقی می توانیم نیازمندی را به موسسه صالحون جهت دریافت کمک معرفی کنیم؟

روشی که موسسه صالحون از ابتدای تاسیس برای شناسایی افراد نیازمند دارد عبارت است از شناخت افراد و خانواده های نیازمند شهرستان و یا معرفی توسط معتمدین موسسه صالحون. علاوه بر این روش در سالهای اخیر امکان ثبت نام از طریق سایت موسسه و درج اطلاعات و مشخصات متقاضیان حمایت توسط موسسه به وجود آمده است که البته باز هم برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی بررسی های  بیشتر توسط معتمدین موسسه صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که اطلاعات ثبت شده کاملاً محرمانه در نزد موسسه صالحون محفوظ می ماند. برای ثبت درخواست برای استفاده از تسهیلات امور حمایتی موسسه اینجا کلیک کنید.

 

- چرا درمانگاه موسی بن جعفر(ع) در این موقعیت شهرستان احداث شده است؟

هدف اولیه از تاسیس این درمانگاه محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی به این منطقه بی بهره از خدمات شهری بوده است. تجربه الگوی شهرسازی در همه جای دنیا نشان داده که تمرکز نهادها، ادارات دولتی، مراکز خدماتی، آموزشی، درمانی و ... در مرکز شهر ممکن است موجب بروز آسیب های اجتماعی ناخواسته ای در حاشیه های شهرها شود. سازمانهای مردم نهاد به علت شناخت و آگاهی از مسائل اجتماعی و ذات مردمی بودنِ فارغ از مسائل بوروکراتیک اداری، ظرفیت های زیادی برای پیشگیری از این مسائل دارند. موسسه خیریه صالحون، سازمان مردم نهادی است که در همه مسائل فردی و اجتماعی پیشگیری را مقدم بر درمان می داند لذا درمانگاه موسی بن جعفر را به منظور محرومیت زدایی در کنار ارائه خدمات درمانی به مردم شهر احداث کرده است. گسترش خدمات عمومی توسط سازمانهای مردم نهاد در حاشیه های شهر، موجب گسترش عدالت اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی همه مردم است.

 

هدف از تاسیس باشگاه علمی چه بوده؟ ارتباط باشگاه علمی با خیریه چیست؟

همواره پیشگیری مقدم بر درمان است. کمک کردن و یاری رسانی تنها از طریق کمک آنی و نقدی به افراد نیست، بلکه حل کردن مشکلات زمینه ای و ریشه ای پیدایش مشکلات هم کمک به نیازمندان جامعه است و عاقلانه تر این است که پوست موز را از زیر پای افراد برداشت تا اینکه بعد از زمین خوردنشان، دست آنها را گرفت. در ماده 9 اساسنامه موسسه خیریه صالحون، به پیشگیری با عنوان توانمندسازی با آموزش و تحصیل توجه شده است. بر این اساس موسسه صالحون برای جلوگیری از پیدایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی به زمینه های شکل گیری این مسائل توجه کرده است. بیسوادی و یا کم سوادی یکی از همین مسائل زمینه ساز فقر و نیازمندی و مشکلات جانبی اش است. بی رغبتی به کسب علم و دانش در بین دانش آموزان موجب گرایش به انجام مشاغل کاذب و در نتیجه نداشتن دانش و مهارت در آینده و پیدا نکردن شغل مناسب و موجّه می گردد. و به همین ترتیب زمینه های پیدایش فقر، نیازمندی، کم سوادی، عقب ماندن از قافله پیشرفت علم دنیا، ناتوانی در شناخت و حل مشکلات خانوادگی و به همین ترتیب تسلسل مشکلات و مسائل می گردد. راه اندازی باشگاه علمی باقر العلوم (ع) و موزه علوم و فنون این باشگاه به منظور شوق آفرینی و انگیزه افزایی در بین دانش آموزان این شهرستان برای پیشگیری از مشکلات احتمالی برشمرده شده و ساختن آینده بهتر است.

 

 - شرایط واگذاری واحدهای مجتمع مسکونی به چه صورت است؟

واحدهای مجتمع مسکونی بر اساس اولویت بندی هایی که در آیین نامه داخلی موسسه صالحون وجود دارد به متقاضیان اجاره داده می شود. مواردی  مثل تاهل، سن، شاغل بون، مدت زمان ازدواج، تعداد فرزندان و .... که در آیین نامه مجتمع مسکونی امام رضا(ع)  موسسه ذکر گردیده است. قراردادهای استفاده از این واحدهای مسکونی معمولاً دو ساله و یا سه ساله است و افرادی که با شرایط ذکر شده مشمول استفاده از این واحدها باشند، پس از پایان زمان قرار داد مستاجران قبلی از واحد های این مجتمع مسکونی می توانند استفاده کنند.

اجاره بهای واحدهای مجتمع مسکونی نصف اجاره بهای کارشناسی واحد مسکونی مشابه در شهرستان است. مثلاً اگر اجاره بهای واحد مسکونی با همان متراژ و کیفیت خانه در شهر ماهانه 500 هزارتومان باشد، در مجتمع مسکونی امام رضا(ع) 250 هزارتومان است.

 

هدف موسسه صالحون از ایجاد پایگاه اجتماع محور چه بوده است؟

هدف موسسه خیریه صالحون از تاسیس پایگاه اجتماع محور ارتقای کیفیت سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی در بین خانواده های شهرستان است. امری که پیش از این در ماده 9 اساسنامه این موسسه، از اهداف این موسسه برشمرده شده بود. رسیدن به این هدف مهم دارای الزاماتی است که از مهمترین آنها؛ دغدغه مندی و همکاری خود مردم، استفاده از شیوه های علمی و کارشناسان مرتبط، همکاری نهادهای اداری در زمینه مربوطه و استفاده از تجربیات مشابه قبلی در کشور و پرهیز از دوباره کاری و آزمون و خطا و توجه به زمینه های اقتصادی و فرهنگی مردم در هر یک از محلات شهر است. موسسه خیریه صالحون با اطلاع از موارد فوق با تاسیس پایگاه اجتماع محور، شرایط لازم برای دستیابی به اهداف پایگاه اجتماع محور را که همانا حرکت به سمت بهبود سطح آرامش فردی و کیفیت زندگی اجتماعی است را فراهم کرده است. برای آشنایی بیشتر با عملکرد پایگاه اجتماع محور اینجا کلیک کنید.

 

ارتباط با مدیریت و روابط عمومی موسسه صالحون به چه شکلی است؟

جهت ارتباط با مدیریت و یا روابط عمومی موسسه خیریه صالحون می توانید از یکی از راههای زیر اقدام کنید:

آدرس دفتر مرکزی: اصفهان، شهرستان آران و بیدگل، خیابان سیدالشهداء تلفکس: 03154732530

شماره تماس: 03154732530 داخلی 118 ،  ایمیل: این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید   ،  پیامک: 30004866001225

تلگرام: salehoonbidgolNGO@ 

ارتباط به صورت مستقیم با مدیر عامل

 

 

 

 

 

 

 

 

دپارتمان توانمندسازی و توسعه صالحون

مرکز درمانی موسی بن جعفر-دندانپزشکی-آمبولانس-آزمایشگاه موزه علوم و فنون شهرستان آران و بیدگل مددکاری و حمایتی

دپارتمان توانمندسازی و توسعه-پژوهش

     
مرکز درمانی موزه خیریه و مددکاری ترویج مشاوره آموزش پژوهش