Info@salehoun.org

 

 

تاریخچه موسسه خیریه صالحون بیدگل 

 

پا گذاشتن بر نفس خود، از بالاترین درجات انسانی و از والاترین مراتب عبودیت و بندگی خداست. مرتبه ای که در آن انسان از توجه صرف به خود و نیازهایش رها شده و به دیگر انسانها اهمیت می دهد و در پی برآوردن احتیاجات و نیازهای دیگران بر می آید. اهمیت موضوع توجه به نیازها و مشکلات دیگران در دین تا جایی است که خداوند شرط آمرزش و بخشش بندگان خود را، مهربانی آنها در حق یکدیگر قرار داده است. از همین روست که پیامبر اسلام (ص) می فرماید: «خداى رحمانِ تبارک و تعالی، به مردمانِ دلرحم، رحم مى كند .به ساكنان زمين رحم كنيد تا آن كه در آسمان است به شما رحم كند»(کنزالاعمال5969). از طرفی، خدای رحمن و رحیم، مهربانی انسانها نسبت به دیگران را در فطرت همه انسان ها قرار داده است و همگان به نوعی دوستدار کمک به هم نوع و برآوردن نیازهای دیگر انسانها هستند به خصوص افراد ضعیف و نیازمند جامعه.

 

مردم شهرستان آران و بیدگل با دارابودن فرهنگ غنی اسلامی به داشتن روحیه نوع دوستی، بخشندگی و ایثارگری معروف هستند. کسب رتبه نخست ایثارگری (به نسبت جمعیت) در دوران دفاع مقدس نشانگر طبع بلند و عظمت شخصیت مردم این شهرستان می باشد. از طرفی ریشه های فرهنگی و سابقه تاریخی مردم این شهرستان هم مویّد دارابودن همین روحیات است. وجود بقاع متعدّد و متبرّک امام زاده ­های بزرگوار در این شهرستان خود بیانگر این است که این سامان، میزبان نوادگان اهل بیت بوده و مردم این دیار تحت تعلیم آموزه های انسان ساز خاندان کرامت بوده است. بنابراین مردم این شهر از دیرباز پیرو مکتب خاندان اهل بیت علیهم السلام بوده اند و درس اطعام و اکرام نیازمندان و مستمندان را از  اهل بیت (ع) و فرزندان بزرگوار آنان آموخته اند.

 

جمعی از خیرین شهرستان آران و بیدگل با هدف کمک به خانواده های بی بضاعت و همچنین رسیدگی و دستگیری از نیازمندان شهر، در سال 1376 اقدام به تاسیس موسسه خیریه صالحون بیدگل نمودند. این موسسه تحت شماره 73 در اداره ثبت شهرستان کاشان به ثبت رسید و در سال 1381 تحت شماره 8 به اداره ثبت و اسناد شهرستان آران و بیدگل انتقال یافت. این موسسه از بدو تاسیس اقدام به یاری نیازمندان از طریق جمع آوری کمک ها، صدقات و نذورات مردمی و خیرین شهرستان کرد. فعالیت های این موسسه در این وهله شامل یاری نیازمندان به صورت کمک های نقدی و تهیه ارزاق ضروری برای خانوارهای محروم و نیازمند بود.

 

در سال 1391 هیات دولت مصوبه ای را به تصویب رساند که بر مبنای آن کلیه موسسات خیریه کشور ملزم به اخذ مجوز سازمان مردم نهاد یا سمن می گردیدند. موسسه خیریه صالحون بیدگل در طی مراحل قانونی برای اخذ مجوز سمن، اقدام به بسط اهداف خود و گسترش موضوع فعالیتهای خود نمود و بر اساس این اهداف و فعالیتها اساسنامه جدید خود را تدوین کرد. در نهایت این موسسه موفق به اخذ پروانه تاسيس از فرمانداري شهرستان آران و بيدگل به شماره 2021/1/6381 مورخ 1391/7/26 گرديد.

 

اهداف موسسه خیریه صالحون بیدگل بر مبنای گسترش فعالیتهایش در ماده 9 اساسنامه جدید به شرح ذیل می باشد:

«موسسه خیریه صالحون بیدگل موضوع فعالیت خود را در راستاي اعتلاي فرهنگ کمک به همنوع و جلوگیري از آسیب هاي اجتماعی به  منظور کمک و توانمند سازي افراد نیازمند در زمینه هاي اقتصادي، اجتماعی و فرهنگی به شرح ذیل بیان می دارد:

1)      تاسيس و مشاركت در ايجاد طرحهاي عام المنفعه.

2)      تاسيس و مشاركت در ساخت و راه اندازي مراكز درماني از قبيل: بيمارستان، كلينيك هاي تخصصي، مراكز توانبخشي و ساير موارد.

3)      ارائه خدمات درماني از قبيل: تامين دارو، هزينه هاي درمان و ساير موارد.

4)      ارائه مشاوره در قالب روانشناسي، پزشكي و ساير موارد.

5)      اعطاي كمكهاي نقدي (بلاعوض – قرض الحسنه) و غير نقدي به افراد نيازمند.

6)      توانمند سازي افراد نيازمند در زمينه آموزشي و تحصيلي.

7)      ايجاد فرهنگ تعاون و همكاري در بين آحاد جامعه ، ايجاد روحيه خودباوري در بين مردم و افزايش سطح معلومات خانواده ها از طريق مشاوره و برگزاري كارگاههاي آموزشي.

8)      ايجاد بسترهاي ديني و مذهبي از طرق مختلف مثل: برگزاري مناسك مذهبي، بزرگداشت ها، جلسات وعظ و ارشاد و ساير موارد.»

 

 

پس از تدوین و ثبت اساسنامه جدید، فعالیتهای مددکاری و حمایتی موسسه صالحون جهت حمایت از نیازمندان، ایتام و افراد بی بضاعت با شکلی هدفمند ادامه یافت. بدین طریق که ابتدا خانواده ها و یا افراد نیازمند از طریق معتمدین موسسه و یا تحقیقات محلی شناسایی گردیده سپس به یکی از اشکال زیر- و گاهاً همه اشکال -  تحت حمایت قرار می گیرند؛ حمایت های نقدی و کمک ها و یا وام های بلاعوض، تهیه خوار و بار و ارزاق مصرفی، تهیه اسباب و لوازم مورد نیاز زندگی، تهیه جهیزیه، تامین وسایل و تجهیزات درمانی مثل کپسول اکسیژن و ویلچیر و همچنین تامین نقدی هزینه های درمانی.

 

بر اساس بند اول از ماده 9 اساسنامه در رابطه با تاسیس و مشارکت در طرح های عام المنفعه، موسسه خیریه صالحون با مشارکت تعدادی از خیرین شهرستان و همچنین اداره بهزیستی شهرستان، مجتمع مسکونی امام رضا(ع) را با هدف تامین مسکن حمایتی برای زوج های جوان احداث کرد. بدین ترتیب که افراد فاقد مسکن و یا زوج های جوان از طریق ثبت نام و یا از طریق معرفی از طرف بهزیستی و سپس احراز شرایط، با موسسه صالحون قرار داد می بندند و تا زمان اتمام قرارداد از این واحدهای مسکونی استفاده می کنند. این واحدهای مسکونی با اجاره بهایی بسیار مناسب در اختیار متقاضیان استفاده از آنها قرار می گیرد. پروژه مجتمع مسکونی امام رضا(ع) دارای مشخصات فنی زیر است: این پروژه  شامل  49 واحد در 7 بلوک مستقل می باشد. مساحت کل مجتمع 2800 متر مربع و زیربنای هر یک از بلوک ها 444 متر مربع می باشد. هم اکنون 2 بلوک شامل 14 واحد مسکونی از این مجتمع تکمیل گردیده و در حال استفاده  می باشد.

 

توجه صرف به علوم نظری و مباحث تئوری موجب می شود که دانش آموزان پس از پایان تحصیلات خود از سطح پایین مهارتها رنج ببرند و در آینده در زمینه یافتن شغل مناسب دچار مشکلات فراوان باشند. این مسئله همچنین موجب کاهش بهره وری در صنعت می گردد و در نهایت موجب ناتوانی در شرایط رقابتی امروز می گردد. با توجه به این مسئله اجتماعی و برای بالابردن روحیه علم آموزی در بین دانش آموزان شهرستان، موسسه صالحون با همکاری و مساعدت جناب آقای دکتر احمدی باشگاه علمی حضرت باقرالعلوم(ع) را تاسیس کرده است. تاسیس این باشگاه با توجه به بند 6 از ماده 9 اساسنامه موسسه و در راستای تحقق هدف پیوند علم و فناوری و جایگزینی تئوری آموزی صرف با علم آموزی در کنار مهارت ورزی می باشد. این باشگاه با فراهم کردن امکانات و وسایل فنی تولید وسایل و همچنین ساخت وسایل کمک آموزشی کتابهای درسی، کاربرد های عملی مطالب کتابهای درسی در زندگی را به دانش ­آموزان مقطع متوسطه آموزش می دهد. آموزش های این باشگاه کمک می کند تا دانش آموزان با لذت علم آموزی و کاربردهای عملی دانش های فراگرفته در مدرسه، دیدگاهی جدید و خلاقانه به مسئله علم و فن آوری پیدا کنند.  دانش آموزان در این باشگاه خود اقدام به ساخت وسایل علمی می کنند و از این رهگذر مهارتهای خلاقانه فنی و کاربردی آنها ارتقا پیدا می کند. موزه علوم و فنون این باشگاه، مجموعه ای از وسایلی است که در این مرکز آموزشی، دانش آموزان به دست خود موفق به ساختن آن شده اند. هم اینک مدارس شهرستان های آران و بیدگل و کاشان با هماهنگی از این مرکز علمی دیدن می کنند و دانش آموزان با شرکت در دوره های آموزشی این باشگاه علمی، از امکانات آموزشی آن برای بالا بردن همزمان سطح مهارتهای علمی و عملی خود استفاده می کنند.

 

رشد سریع علم و تکنولوژی مزایای بیشماری منجمله آسانتر شدن انجام کارها و سهولت در ارتباطات را به همراه داشته و موجب افزایش رفاه در زندگی بشر، من جمله در زمینه های بهداشتی، آموزشی، اقتصادی و غیره گردیده است. این شرایط جدید در کنار همه مزایایی که برای افزایش رفاه در زندگی داشته است، موجب پدیدار شدن مشکلات جدیدی هم گردیده است. فردگرایی و کمرنگ شدن روابط اجتماعی، پیدایش بیماریهایی مثل اضطراب و افسردگی، ایجاد مشکلات خانوادگی، مشکلات روابط بین والدین و فرزندان، آسیب های اجتماعی مثل افزایش طلاق و اعتیاد و سست شدن بنیان خانواده ها، افزایش بیماریهای حاصل از کم تحرکی مثل چاقی و دیابت و ... از جمله این مشکلات جدید است. واضح و روشن است که این مشکلات جسمی و روحی و اجتماعی باید توسط متخصصین امر و با روش های شناخته شده علمی شناسایی و راه حل یابی و برطرف شوند. موسسه خیریه صالحون بیدگل با درک این واقعیت، برای کمک به حل مشکلات اجتماعی خانواده های شهرستان آران و بیدگل، پایگاه اجتماع محور کرد. در پایگاه اجتماع محور، متخصصین حوزه های علوم اجتماعی، علوم تربیتی و روانشناسی با همکاری و همیاری معتمدین محلی و اهالی و ساکنین خود محله های شهرستان، به شناسایی مشکلات و آسیب های اجتماعی، مشکلات زمینه ای ایجاد این آسیبها و سپس ارائه کمک و مشاوره برای حل مشکلات اجتماعی محله های شهر می کند. البته در این راه همکاری و همیاری معتمدین محلی، اهالی شهر، دستگاههای اجرایی و همه دلسوزان جامعه شرط لازم و ضروری است. هدف از تاسیس پایگاه اجتماع محور، حرکت به سوی ساختن شهری سالم، با نشاط و عاری از آسیبهای اجتماعی می باشد.

 

یکی از اهداف موسسه خیریه صالحون که در بند دوم ماده 9 اساسنامه موسسه ذکر گردیده است، تاسیس و مشارکت در ساخت مراکز درمانی است. ساخت یک مرکز درمانی در یکی از قسمتهای محروم شهرستان، پاسخی بود به  نیازی اجتماعی و مبرم که با تلاشهای مجدانه خیرین نیکوکار و موسسه خیریه صالحون بیدگل انجام شد. درمانگاه موسی بن جعفر علیهمالسلام با هدف بسط و گسترش خدمت رسانی، محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی و با هدف ارائه خدمات درمانی به مردم شهرستان آران و بیدگل به خصوص نیازمندان تاسیس شد. این درمانگاه در زمینی به مساحت ششصد متر مربع و در 3 طبقه به همت تنی چند از خیرین محترم شهرستان به خصوص حاج سید محمد عصیری و با هزینه ای بالغ بر دو میلیارد تومان در سال 93 به بهره برداری رسیده است و هم اکنون در حال ارائه خدمات درمانی به مردم شریف شهرستان آران و بیدگل می باشد. درمانگاه موسی بن جعفر (ع) اولین درمانگاه از نوع خود در شهرستان است که بدون کمک های دولتی و صرفاً با تکیه بر حمایتهای مردمی و خیرین گرامی تاسیس و به بهره برداری رسیده است. پزشک عمومی، پزشک متخصص، جراحی سرپایی، کارشناس تغذیه، دندانپزشکی، خدمات تزریقات و پانسمان و اولین مرکز آمبولانس خصوصی شهرستان آران و بیدگل، بخشی از خدمات این مرکز درمانی می باشد. تاسیس مرکزی برای برآوردن نیازهای درمان و سلامت مردم شهرستان بخصوص قشر نیازمند، گامی بلند در راستای تحقق نیّات خداپسندانه خیرین و اهداف موسسه خیریه صالحون بود.

 

کمبود سرانه تخت بیمارستانی در شهرستان آران و بیدگل و همچنین عمر بالا و فرسودگی بیشتر مراکز درمانی شهرستان موجب کاهش کیفیت خدمات درمانی برای مردم عزیز این شهرستان گردیده است. به منظور جبران بخشی از این نیاز موسسه خیریه صالحون با همت جمعی از خیرین و با همکاری مجمع خیرین سلامت و دانشگاه علوم پزشکی کاشان، پروژه ساخت بیمارستان ثامن الحجج (ع) را آغاز کرد. این بیمارستان که در زمینی با مساحت تقریبی 22000 متر مربع، در 4 طبقه و با زیربنایی بالغ بر 7000 متر مربع درحال احداث است، در حال حاضر بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. پس از اتمام پروژه و تجهیز این بیمارستان در آینده ای نزدیک، مردم شهرستان آران و بیدگل و کاشان و همچنین شهرهای اطراف از خدمات تخصصی این بیمارستان در حوزه زنان و زایمان بهره مند خواهند شد.

 

شهرستان آران و بیدگل به دلیل دارا بودن نیروی انسانی جوان، تحصیلکرده، خوشفکر و توانا، مستعد پروژه ها و برنامه های مردمی در زمینه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، ورزشی، گردشگری، محیط زیست و... است. تاسیس سازمانهای مردم نهاد، با نام اختصاری سمن بستری قانونی برای انجام فعالیتهای خودجوش و غیر دولتی در زمینه های ذکر شده است. وجود سمن های متعددی که در فرمانداری شهرستان آران و بیدگل به ثبت رسیده و یا در حال طی مراحل ثبت قانونی خود هستند نشان از این پتانسیل بالای انسانی در این شهرستان دارد. مهندس روحانی، مدیرعامل موسسه خیریه صالحون بیدگل، مردادماه امسال در انتخاباتی که در هیات نظارت بر سمنها در فرمانداری به منظور انتخاب نماینده سمن های شهرستان آران و بیدگل برگزار شد، برای دو سال به عنوان نماینده سمن های شهرستان انتخاب شد. ارائه راهنمایی و مشاوره حقوقی به سمنهای شهرستان، حمایت و پشتیبانی معنوی از آنها در جلسات رسمی فرمانداری از جمله وظایف و مسئولیت های نماینده سمن ها می باشد. 

 

موسسه خیریه صالحون از زمان تاسیس خود در سال 76 راهی بیست ساله و پرفراز و نشیب را طی کرده است. و همواره در مسیر هدف اصلی خود یعنی خدمت رسانی به مردم شهرستان آران و بیدگل بوده است و در این راه توفیقات بزرگی کسب کرده و خدمات شایانی را به همشهریان و مخصوصاً نیازمندان ارائه کرده است. خدمات مالی و حمایتی موسسه صالحون به نیازمندان، تاسیس مجتمع مسکونی امام رضا(ع)، راه اندازی درمانگاه موسی بن جعفر علیهمالسلام، تاسیس پایگاه اجتماع محور، راه اندازی باشگاه علمی باقرالعلوم (ع)، احداث و پیشبرد پروژه بیمارستان ثامن الحجج (ع) و ارائه مشاوره، راهنمایی و پشتیبانی از سمن های شهرستان آران و بیدگل بخشی از خدمات این موسسه برای مردم شریف شهرستان آران و بیدگل بوده است.

 

تکمیل طرح های در دست اجرا، پیاده سازی پروژه های خدمت رسانی جدید و بهبود شیوه های ارائه خدمات، چشم اندازی است که این موسسه برای فعالیتهای آتی اش برای خود ترسیم کرده است. این موسسه برای بهبود عملکرد، فعالیتها و خدمات خود، دست همه عزیزان، کارشناسان و همشهریانی را که پیشنهادهای سازنده در زمینه مسائل مربوط به فعالیتهای موسسه دارند را به گرمی می فشارد و آمادگی خود را برای ارائه راهنمایی و همفکری به موسسات خیریه شهرستان اعلام می کند و برای همه آنها در جهت خدمت رسانی به مردم شریف آران و بیدگل، از خداوند منّان آرزوی توفیق روزافزون می کند.

 

 

 

مـطالـب مـرتبــط

درمانگاه موسی بن جعفر(ع)

برنامه حضور پزشکان در درمانگاه موسی بن جعفر(ع)

باشگاه علمی باقرالعلوم(ع)

مجتمع مسکونی امام رضا(ع)

پایگاه سلامت اجتماعی موسسه صالحون

انتخاب مدیرعامل موسسه صالحون به عنوان نماینده سازمانهای مردم نهاد شهرستان

بیمارستان ثامن الحجج(ع)

دانلود کاتالوگ معرفی موسسه خیریه صالحون بیدگل

دانلود کاتالوگ خلاصه خدمات و فعالیتهای موسسه خیریه صالحون بیدگل

بازتاب فعالیتهای موسسه خیریه صالحون در خبرگزاریهای محلی و کشوری

 

 

روابط عمومی موسسه خیریه صالحون بیدگل

دپارتمان توانمندسازی و توسعه صالحون

مرکز درمانی موسی بن جعفر-دندانپزشکی-آمبولانس-آزمایشگاه موزه علوم و فنون شهرستان آران و بیدگل مددکاری و حمایتی

دپارتمان توانمندسازی و توسعه-پژوهش

     
مرکز درمانی موزه خیریه و مددکاری ترویج مشاوره آموزش پژوهش