Info@salehoun.org

درمانگاه حضرت موسی بن جعفر آران و بیدگل

 

 معرفی درمانگاه موسی بن جعفر علیهما السلام

 

مقدمه

مرکز دارالشفای موسی بن جعفر علیهمالسلام که در میان مردم به نام درمانگاه موسی بن جعفر (ع) شناخته شده است یکی دیگر از خدمات عام المنفعه موسسه خیریه صالحون بیدگل به مردم شریف شهرستان آران و بیدگل است. هدف اولیه از ساخت این مرکز درمانی، عمران و آبادانی یکی از مناطق محروم و کمتر بهره مند شهرستان و گسترش عدالت اجتماعی در زمینه خدمات عمومی و هدف ثانویه این مرکز ارائه خدمات متنوع درمانی و پزشکی به همه مردم شهرستان می باشد. در این نوشتار به ارائه توضیحاتی مختصر درباره اهداف موسسه صالحون از تاسیس و اداره این مرکز درمانی و همچنین معرفی خدمات بهداشت و درمان این مرکز می پردازیم. 

 

ضرورت توسعه عادلانه شهری و تامین عدالت اجتماعی

توسعه زیرساختهای مختلف شهری مثل زیرساختهای آموزشی، خدماتی، درمانی و امکانات دیگر شهری، نشان دهنده سطح کیفیت زندگی مردم است. یکی از مهمترین پیامدهای افزایش جمعیت شهرها و بی توجهی به امکانات مورد نیاز موج جدید جمعیتی، عدم تعادل و توازن در توزیع خدمات شهری و رشد نامتوازن زیرساختهای خدماتی از قبیل مراکز آموزشی، درمانی، اداری، خدماتی و غیره است. برقراری عدالت اجتماعی در هر شهری منجر به رفع نابرابری های اجتماعی، اقتصادی، کاهش آسیب پذیری اقشار کم درآمد و توزیع بهینه امکانات و خدمات شهری می شود. رضایتمندی شهروندان در گرو عدالت اجتماعی و پایداری شهری در گرو تخصیص و تقسیم متوازن امکانات مختلف است و این مهم زمانی محقق می شود که تخصیص و توزیع خدمات و امکانات میان قسمتها و بخش های مختلف شهری مطابق با نیازهای جمعیتی و به صورت عادلانه و برابر صورت گیرد و دسترسی به زیرساختهای مختلف شهری را برای مردم تضمین کند.

 

پروژه ای کم نظیر در جهت عدالت اجتماعی و توسعه درمانی شهرستان آران و بیدگل

شاید بتوان گفت که در سالیان گذشته مکان سنجی و جایگذاری مراکز درمانی، برپایه جایگذاری مرکزگرا بوده و بیشتر مراکز درمانی مهم شهرستان در مرکز شهر ایجاد شده اند و اهالی بسیاری از قستهای حاشیه ای شهرستان از دسترسی آسان به مراکز درمانی و خدمات پزشکی محروم مانده اند. از طرفی یکی از مهمترین عوامل کاهش نابرابری های شهری، توزیع مناسب خدمات شهری در بین مناطق و محلات شهر است. گسترش بهینه و اصولی خدمات و امکانات شهری مثل مرکز درمانی، علاوه بر اینکه موجب عدالت اجتماعی و رضایتمندی اهالی مناطق حاشیه ای شهرستان می گردد، در فرآیند برنامه ریزی مدیران شهری و عمران و آبادی همه جانبه شهرستان هم از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از اهداف تاسیس موسسه خیریه صالحون بیدگل و موضوع فعالیت های مندرج در اساسنامه این موسسه، تاسیس و مشارکت در ساخت طرح ها و مراکز مختلف عام المنفعه است. این موسسه با توجه به شرایط محیطی و وضعیت زیرساختهای خدماتی بخش های مختلف شهرستان، به ضرورتهای ایجاد مرکزی درمانی در یکی از قسمتهای بی بهره از خدمات شهری واقف بود. بنابر این موسسه صالحون تصمیم گرفت که در یکی از مناطق شهرستان که در زمینه خدمات و عمران شهری کم بهره بوده و در آن مراکز خدماتی بهداشت و درمان وجود ندارد مرکز درمانی دارالشفای موسی بن جعفر علیهمالسلام را دایر کند.

 

مراحل ساخت و بهره برداری

کلنگ آغاز به ساخت این درمانگاه در سال 91 به زمین زده شد. در ابتدای کار، این پروژه از محل کمک های دریافتی موسسه، از تعدادی از خیرین شهرستان آغاز شد و روند ساخت و ساز این درمانگاه ادامه پیدا کرد تا اینکه در انتهای سال 91 به دلیل پایان اعتبارات مالی ساخت درمانگاه متوقف شد. از ابتدای آغاز به کار این پروژه که همان مراحل اخذ مجوزهای مختلف است قرار بر این بود که این پروژه کاملاً بر اساس کمک های مردمی و به صورت خیّر ساز ساخته شود، لذا این پروژه از هیچ گونه کمک های دولتی برای ساخت و تکمیل و تجهیز بهره مند نبود. تا اینکه با حمایت و مساعدت خیّر گرامی حاج سید محمد عصیری امکان ادامه پروژه فراهم گردید. با شروع به کار فاز جدید ساخت پروژه، مراحل مختلف تکمیل ساختمان درمانگاه با سرعتی بیشتر از قبل انجام شد تا اینکه این پروژه در مهرماه سال 93 تحت شماره پروانه 29/3/1/6360پ تکمیل گردید. برای ارائه خدمات هرچه بهتر به همشهریان از همان زمان ساخت و تکمیل درمانگاه، این مرکز به بهترین و بروزترین تجهیزات و امکانات و وسایل پزشکی تجهیز گردید و در نهایت درآبانماه سال 93 رسماً به بهره برداری رسید. شایان ذکر است ساختمان این مرکز درمانی در زمینی به مساحت تقریبی 1200 متر مربع، در سه طبقه و با زیربنای 690 متر مربع احداث گردیده و برای ساخت و بهره برداری از این مرکز بالغ بر دو میلیارد تومان هزینه شده است. درمانگاه موسی بن جعفر (ع) اولین درمانگاه از نوع خود در شهرستان است که بدون کمک های دولتی و صرفاً با تکیه بر کمک های مردمی و حمایتهای خیرین گرامی تاسیس و به بهره برداری رسیده است.

 

خدمات درمانی و پزشکی درمانگاه موسی بن جعفر(ع)

هم اکنون درمانگاه موسی بن جعفر(ع) دارای خدمات زیر می باشد:

1-      بخش پزشک عمومی

2-      بخش پزشک متخصص شامل:

-      کلینیک تخصصی زنان (ویزیت ماما، تست حرکت جنین، شنیدن صدای قلب جنین، مشاوره قبل از بارداری، مراقبتهای دوران بارداری، تست پاپ اسمیر)

-      کلینیک تخصصی جراحی عمومی

3-      بخش خدمات پرستاری و تزریقات

 

 

چشم انداز آینده این مرکز

با گسترش اطلاع رسانی عمومی درباره خدمات این مرکز درمانی و اعتماد متقابل همشهریان به این مرکز و افزایش حضور مردم، علاوه بر حضور پزشکان عمومی حاذق و شناخته شده، امکان گسترش برنامه حضور پزشکان فوق تخصص در این مرکز هم بیش از پیش فراهم شده است. بنابر این افزایش روزهای حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در افق چشم انداز برنامه های این مرکز درمانی قرار دارد. علاوه بر آن با تلاش های صورت گرفته و اخذ مجوزهای لازم و تجهیز این مرکز به دو آمبولانس مجهز، آغاز به کار اولین مرکز آمبولانس خصوصی شهرستان آران و بیدگل از دیگر خدمات این درمانگاه است. یکی از آمبولانس های این مرکز آمبولانس کددار یا همان آمبولانس مراقبتهای ویژه است. علاوه بر موارد فوق با کسب موافقتنامه و تاییدیه های لازم برای تاسیس مرکز دندانپزشکی و خرید وسایل، لوازم و تجهیزات لازم، خدمات دندانپزشکی هم به زودی به مجموع خدمات درمانگاه موسی بن جعفر (ع) افزوده خواهد شد.

 

 مطالب مرتبط:

مشاهده برنامه حضور پزشکان در درمانگاه موسی بن جعفر(ع)

ارتباط با درمانگاه

گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی "ایرنا" از افتتاح درمانگاه موسی بن جعفر(ع)

افتتاح داروخانه اکسیر آران و بیدگل

مصاحبه با دکتر ابوالفضل شجری در رابطه با خدمات و فعالیتهای موسسه صالحون

مرکز آمبولانس خصوصی حضرت موسی بن جعفر(ع)

دندانپزشکی درمانگاه موسی بن جعفر (ع)

 

روابط عمومی موسسه خیریه صالحون بیدگل

دپارتمان توانمندسازی و توسعه صالحون

مرکز درمانی موسی بن جعفر-دندانپزشکی-آمبولانس-آزمایشگاه موزه علوم و فنون شهرستان آران و بیدگل مددکاری و حمایتی

دپارتمان توانمندسازی و توسعه-پژوهش

     
مرکز درمانی موزه خیریه و مددکاری ترویج مشاوره آموزش پژوهش