Info@salehoun.org

مصاحبه با دکتر شجری درمانگاه موسی بن جعفر

در گفتگو با دکتر ابوالفضل شجری مطرح شد:

درمانگاه موسی بن جعفر از بهترین مراکز بهداشتی و درمانی آران و بیدگل است.

درمانگاه حضرت موسی بن جعفر وابسته به موسسه خیریه صالحون بیدگل در سال 1393 در فضایی به مساحت 690 مترمربع شامل 3 طبقه به همت تنی چند از خیرین شهرستان به ویژه حاج سید محمد عصیری و با هزینه ای بالغ بر 20 میلیارد ریال ساخته شد. این درمانگاه با هدف ارتقای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و اعتلای خدمت رسانی به مردم عزیز و بیماران گرامی، فعالیت خود را رسما از آبان ماه 1393 آغاز کرد. درمانگاه حضرت موسی بن جعفر(ع) در حال حاضر یکی از مراکز برتر از نظر فضا، امکانات و خدمات دهی به شهروندان در حوزه بهداشتی و درمانی است اما شهروندان آران و بیدگلی آشنایی چندانی از این مرکز و خدمات آن ندارند. این مساله بهانه ای شد تا با دکتر ابوالفضل شجری، پزشک عمومی که در این درمانگاه به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شهروندان محترم مشغول است، به گفت و گو بنشینیم.
دکتر ابوالفضل شجری در ابتدای این گفت و گو به انتقال مطب خصوصی خود به درمانگاه حضرت موسی بن جعفر(ع) اشاره کرد و گفت: با توجه به سوابق فعالیت دولتی که داشتم همواره ترجیح می دهم در جایی که خودم تصمیم گیرنده نباشم فعالیت نکنم. اما با مذاکراتی که با مدیران درمانگاه صورت گرفت تصمیم گرفتم مطب خصوصی خود در مرکز شهر که در آن برهه مراجعان زیادی نیز داشت را به درمانگاه موسی بن جعفر(ع) منتقل کنم.
وی دلیل این تصمیم را در وهله اول انگیزه ای برای همراهی با اقدامات مثبت و موثر صورت گرفته در این مرکز ذکر کرد و افزود: از سوی دیگر مدیریت خوب و امکانات استاندارد این مرکز امکان فعالیت بهتر و و ارائه خدمات درمانی اثربخش تر را برای من فراهم می کرد.
وی با اشاره به فعالیت چند ساله خود در حوزه پزشکی در اغلب مراکز درمانی شهرستان آران و بیدگل خاطرنشان کرد: با توجه به این سوابق و شناختی که نسبت به مراکز درمانی و بهداشتی شهرستان دارم اذعان می کنم که درمانگاه موسی بن جعفر(ع) از بهترین مراکز بهداشتی و درمانی آران و بیدگل است.
دکتر شجری اضافه کرد: ویزیت بیمار در این مرکز بسیار مرتب تر و سریعتر از سایر مراکز است. به این دلیل که در سایر مراکز بهداشتی و درمانی، همزمان خدمات اوژانسی و بیمارستانی نیز ارائه می شود که سردرگمی بیماران، اتلاف وقت و کاهش کیفیت و زمان ویزیت بیماران را نیز به همراه دارد. اما در این مرکز به دلیل نبود ازدحام بیمارستانی و اورژانسی آرامش و نظم بیشتری حاکم بر فضای مرکز است.
وی معتقد است ویزیت بیمار در درمانگاه موسی بن جعفر(ع) مانند ویزیت در یک مطب خصوصی است و می گوید: نبودن ازدحام بیمارستانی موجب می شود تشخیص پزشکی در زمان ویزیت بیمار، دقیق تر و قطعی تر صورت گیرد و از طرف دیگر بیماران با کمترین اتلاف وقت ویزیت شوند. علاوه بر خدمات معمول بهداشتی و درمانی، انجام حجامت از جمله خدماتی است که به مراجعان و متقاضیان در درمانگاه موسی بن جعفر (ع) ارائه می شود.
این پزشک عمومی، فضای فیزیکی مراکز بهداشتی و درمانی را در بهبود ارائه خدمات به بیماران بسیار موثر می داند و اضافه می کند: ساختمان درمانگاه موسی بن جعفر(ع) نسبت به سایر مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان نوسازتر است و پرسنل تزریقات آن دارای توانایی و تجربه در سطح حرفه ای اورژانسی و بیمارستانی هستند.
دکتر شجری تصریح کرد: خدمات پانسمان، سوختگی و تمام جراحی های سرپایی در این مرکز به مراجعان ارائه می شود. همچنین در این مرکز خدمات مربوط به جراحی، آنکولوژی و زنان و زایمان توسط پزشک متخصص انجام می شود اما شهروندان از این مرکز و خدمات آن، شناخت کاملی ندارند.
وی گفت: بدون شک اگر شخصی تنها یک بار برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به درمانگاه موسی بن جعفر(ع) مراجعه کنند، برای همیشه این مرکز را برای دریافت خدمات مورد نیاز خود انتخاب خواهد کرد.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات اساسی درمانگاه موسی بن جعفر(ع) نا آشنا بودن مردم با این مرکز و خدماتی است که در آن ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه مسئولان بایستی با توجه و رسیدگی بیشتر به این مرکز زمینه را برای توسعه و بهبود خدمات بهداشتی و درمانی آن فراهم کنند گفت: درمانگاه موسی بن جعفر(ع) در منطقه ای از شهر واقع شده است که هیچ درمانگاه و یا مطب خصوصی در آن مستقر نیست. از جمله مشکلاتی که باید مورد توجه سازمان اتوبوسرانی و حمل و نقل عمومی آران و بیدگل قرار گیرد فراهم کردن شرایطی برای دسترسی مردم به مرکز درمانی و بهداشتی موسی بن جعفر (ع) جهت بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی است زیرا بسیاری از متقاضیان دریافت این خدمات بخاطر مشکل بودن دسترسی  به این مرکز گلایه مند هستند.

این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر مسئولان شهرستان آران و بیدگل نیز بایستی توجه بیشتری به این مرکز داشته باشند. در حال حاضر پزشکان بصورت خصوصی در درمانگاه موسی بن جعفر (ع) خدمات ارائه می دهند و هیچ یک از پرسنل فعال در این مرکز از سوی نهادهای مسئول در حوزه بهداشت و درمان شهرستان به درمانگاه موسی بن جعفر(ع) به درمانگاه اختصاص داده نشده اند.
وی تصریح کرد: مبلغ ویزیت پزشکان این مرکز با مبالغی که در سایر مراکز بهداشتی و درمانی آران و بیدگل دریافت می شود یکسان است و تعرفه خدمات پزشکی بر اساس تعرفه های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می شود.
وی یکی از اقداماتی که در این مرکز صورت می گیرد را نیازسنجی و شناسایی نیازهای شهرستان و منطقه در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی ذکر کرد و افزود: بررسی ها نشان می دهد که یکی از مشکلات شهرستان آران و بیدگل در حوزه بهداشت و درمان، نبود و یا کمبود متخصصان ثابت در حوزه هایی از جمله گوش، حلق و بینی، جراح، داخلی، اطفال و... است. بر این اساس تلاش می شود در این مرکز متناسب با این نیازها اقدام به جذب پزشک و متخصص جهت خدمت رسانی به مردم شود.
دکتر ابوالفضل شجری اظهار داشت: محلی که این درمانگاه ساخته شده است بر اساس نیازسنجی انتخاب شده زیرا بدلیل قرار گرفتن اغلب مراکز بهداشتی و درمانی در مرکز شهر آران و بیدگل، ساکنان مناطق حاشیه شهر از دسترسی آسان و سریع به این مراکز محروم هستند.
وی با بیان اینکه مدیریت خوب و کارامد درمانگاه موسی بن جعفر از نقاط قوت این مرکز درمانی و بهداشتی است گفت: به دلیل مدیریت و برنامه ریزی کارامد درمانگاه موسی بن جعفر(ع)، این مرکز در چشم انداز آینده بسیار موفق تر از سایر مراکز درمانی و بهداشتی شهرستان آران و بیدگل خواهد بود.

منبع: ویژه نامه نسل فردا

دپارتمان توانمندسازی و توسعه صالحون

مرکز درمانی موسی بن جعفر-دندانپزشکی-آمبولانس-آزمایشگاه موزه علوم و فنون شهرستان آران و بیدگل مددکاری و حمایتی

دپارتمان توانمندسازی و توسعه-پژوهش

     
مرکز درمانی موزه خیریه و مددکاری ترویج مشاوره آموزش پژوهش