Info@salehoun.org

برنامه خیریه بنیاد گوگل در حوزه رفع نابرابری ها

 

    چالش: حقوق بشر و آزادی های مدنی همواره یکی از چالش های بزرگ پیش روی جوامع بشری بوده است. در طول تاریخ و به ویژه در دهه های اخیر تلاش های زیادی به منظور افزایش سطح آگاهی مردم و فرهنگ سازی برای رعایت این حقوق صورت پذیرفته است. با این وجود همچنان درصد قابل ملاحظه ای از افراد صرفاً بر مبنای ویژگی هایی چون رنگ پوست، نژاد، جنسیت، مذهب، گرایش جنسی و ... قضاوت می شوند و از حقوق مسلّم خود محروم می مانند.

 

تعداد قابل توجهی از پناهندگان در سراسر جهان آواره شده اند و مجبورند با حداقل امکانات زندگی، با موانع و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنند و صرفاً به این علت که نام پناهندگی را بر دوش می کشند، از حق مشارکت بی بهره مانده اند. 

 

باورهای غلط و عدم وجود امکانات و قوانین محکم، افراد دارای معلولیت را به لحاظ اجتماعی با جامعه بیگانه ساخته است. فقر و شکاف طبقاتی در حال گسترش است. پس از گذشت چند دهه از اجرای سیاست آپارتاید و به دنبال آن پیدایش جنبش ضد آپارتاید و وقوع انقلاب فرهنگی، متاسفانه همچنان تعصب و تبعیض نژادی در جای جای دنیا به چشم می خورد. برای مثال در ایالات متحده، ترکیب فعلی زندانیان نشان می دهد که یک نفر از هر سه مرد سیاه پوست در آمریکا می تواند انتظار داشته باشد که در طول عمر خود حداقل یک بار زندانی شود.

 

ماموریت گوگل چیست؟

 

با توجه به این شرایط و در راستای اهداف google.org، گوگل، به عنوان یکی از پیشتازان عرصه وقف نوین، در پی آن است با حمایت های مالی و غیر مالی به موسسات خیریه ای که در حوزه رفع نابرابری ها و اجرای عدالت اجتماعی گام برمی دارند، تغییری هرچند کوچک در جهان ایجاد نماید.

 

گوگل برای رفع نابرابری ها چه می کند؟

 

    بهبود عدالت نژادی

 

گوگل هدف خود را کمک به موسسات خیریه ای که از علم داده و رویکردهای جدید برای شناسایی و تجزیه و تحلیل سیستم های عدالت کیفری استفاده می کنند، قرار داده است. گوگل همچنین مشوق و حامی رهبرانی ست که در پی تغییر خط فکری جامعه به سمت عدالت خواهی اند.

 

    بهره گیری از علم آمار به منظور ردیابی و بهبود امنیت عمومی و عدالت نژادی

    دیجیتالی کردن و تجزیه و تحلیل عملکرد سیستم عدالت کیفری ایالات متحده آمریکا

 

 

برنامه خیریه بنیاد گوگل در حوزه اقتصاد جهانی

 

    چالش: گوگل، یکی از پیشتازان وقف نوین است و از تکنولوژی و نوآوری برای رشد اقتصاد استفاده می کند. اقتصاد جهانی از سال 2010 هر ساله رشد مثبت را تجربه کرده است، این در حالیست که همچنان متقاضیان کار از فرصت های شغلی مناسب محروم هستند. تعداد زیادی از افراد ماهر و مجرب یا کار ندارند یا در حوزه ای نامرتبط با زمینه تحصیلی خود مشغول به کار هستند. جمعیت این افراد حدود 35 تا 45 درصد مردم جهان را شامل می شود.

 

ماموریت گوگل چیست؟

 

با توجه به این شرایط و در راستای اهداف google.org، این برنامه در نظر دارد دارایی های خود را در جهت بهبود جوامع فقیر به کار گیرد و به استقلال اقتصادی جوامع کمتر توسعه یافته کمک کند تا تحرک اقتصادی در بازار کار افزایش یابد و منجر به رشد اقتصادی گردد.

 

در عصر حاضر ماهیت مشاغل، با رشد اقتصادی، پیشرفت های تکنولوژیکی و عوامل جمعیت شناسی در حال تغییر است. شرکت گوگل 50 میلیون دلار برای شناخت ماهیت کار و حمایت از متقاضیان کار هزینه کرده است. طبق تحقیقات یک سوم از شغل ها نیاز به مهارت هایی دارند که در نیروی کار امروز یافت نمی شود.

 

گوگل برای بهبود اقتصاد جهانی چه می کند؟

 

    کمک به ایجاد آمادگی کامل در برای پذیرفتن مشاغل آینده

    هدف گذاری سرمایه ها در جهت توسعه اجتماعی

    کمک به یافتن بهترین مشاغل متناسب با توانمندی های افراد

    بهره گیری از اصول علم داده به منظور جستجوی پیشرفته تر برای متقاضیان کار

    تهیه چشم انداز 3 تا 5 ساله کار به منظور نوآوری بیشتر

    استفاده از تکنولوژی به منظور بهبود شرایط کاری برای پرستاران و خانه داران

    کمک به صندوق های اجتماعی برای بهبود کار

 

 

معرفی برنامه خیریه بنیاد گوگل

 

افراد زیادی در دنیا از نیازهای اولیه زندگی مثل تغذیه، بهداشت، سلامت، آموزش، خانواده و ... محروم هستند. این در حالی است که با رشد سریع تکنولوژی، نیکوکاری در قرن 21 چهره تازه ای به خود گرفته و منجر به تولد مفهوم جدیدی تحت عنوان « وقف نوین » شده است. در این راستا شرکت گوگل از سال 2005 تصمیم گرفت از امکانات و امتیاز های خود در جهت حل مشکلاتی از این دست گام بر دارد و برنامه Google org را ارائه کرد.

 

هدف این برنامه چیست؟

 

هدف از طراحی و اجرا این برنامه تغییر و بهبود شرایط زندگی اجتماعی مردم، مشارکت در کار خیر و بهتر شدن محیط زندگی در راستای از بین بردن نابرابری در سطح جهان است.گوگل در راه تحقق این هدف از ابزارهایی چون کمک های مالی و غیر مالی و تجربه متخصصان بهره برده است. از طرف دیگر رهبران فکری در بخش های مختلف بهترین ایده ها را در دسترس عموم قرار می دهند و دیدگاه های مختلف را بررسی کرده تا به یک راه حل جامع برسند. از دلایل موفقیت و شکست یک برنامه صحبت می کنند تا دیگران بتوانند با استفاده از تجربیات و دیدگاه ها با سرعت بیشتری پیشرفت کنند.

 

روش کار این برنامه  به چه شکلی است؟

 

کارشناسان این برنامه موسسات خیریه و فعالان خلاق در حوزه نیکوکاری و کمک های بشر دوستانه را ارزیابی می کنند، سپس به تحلیل مسائل و مشکلات می پردازند و با استفاده از تفکر مهندسی، تجزیه مسائل به اجزای کوچکتر و ارائه راه حل های ساده و کوتاه برای آن ها در صدد حل مسئله بزرگ تر بر می آیند و در مرحله نتیجه گیری؛ ایده های حاصل شده را  به اجرا در آورده و آن ها را به اشتراک می گذارند تا دیگران از تجربه های ارزشمند به دست آمده استفاده کنند.

 

 

 

گوگل از چه ابزاری استفاده می کند؟

 

    کمک مالی: هرساله 100 میلیون دلار به عنوان بودجه برای فعالیت های حوزه تکنولوژی و فعالیت های خلاقانه در نظر گرفته می شود.

    در اختیار قرار دادن متخصصان و فعالان داوطلب: به طور متوسط هر ساله، داوطلبان گوگل، 250 هزار ساعت را با فعالان حوزه غیر انتفاعی و خیریه می گذرانند و علاقه و مهارت مهندسی خود را در راستای سرعت بخشیدن به پیشرفت جهانی به کار می برند.

    تکنولوژی: گوگل هر ساله طیف وسیعی از محصولات و خدمات طراحی شده برای رفع نیازهای خیریه ها را به رایگان در اختیار موسسات خیریه قرار می دهد.

 

برنامه گوگل در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟

 

    حوزه آموزش

بهبود کیفیت آموزش برای کودکان مناطق محروم و کشور های کمتر توسعه یافته

 

    حوزه اقتصاد

مرتبط ساختن سازمان ها و افراد برای دسترسی به فرصت های شغلی جدید

 

    حوزه رفع نابرابری های اجتماعی

رفع تبعیض نژادی، تبعیض جنسیتی، رسیدگی به حقوق پناهندگان،کاهش فاصله طبقاتی و فقر و ...

 

    مواقع وقوع بحران

حمایت و کمک رسانی به موسسات خیریه فعال در مواقع بحران

 

برنامه خیریه بنیاد گوگل در حوزه آموزش

 

    چالش: تکنولوژی در دنیای امروز به طور قابل ملاحظه ای محدودیت های آموزش را از میان برده و موسسات آموزشی توانسته اند با بهره گیری از ابزار جدید، کیفیت آموزش را تا حد زیادی بالا ببرند. اما همچنان درصد قابل توجهی از کودکان از ساده ترین امکانات آموزش محروم اند. طبق آمار یونسکو، حدود 250 میلیون از کودکان محصل، هنوز ابتدایی ترین اصول خواندن و حل ساده ترین مسائل ریاضی را به درستی نیاموخته اند و تنها 40% از کودکان کشورهای کمتر توسعه یافته و در حال توسعه، مهارت های لازم برای عهده دار شدن شغل در آینده را می آموزند.

 

ماموریت گوگل چیست؟

 

با توجه به این شرایط و در راستای اهداف google.org، گوگل، یکی از پیشتازان وقف نوین، در پی آن است که بتواند با برقراری ارتباط موثر با فعالان و خلاقان حوزه آموزش و حمایت های تکنولوژیکی و مالی خود به بهبود کیفیت آموزش در سطح جهانی کمک نماید.

 

گوگل برای بهبود آموزش چه می کند؟

 

    از بین بردن شکاف آموزش در سطح جهانی

 

از آنجایی که جوامع کمتر توسعه یافته یا درحال توسعه با آهنگ رشد کندی در حال حرکت به سمت توسعه و بهبود شرایط زندگی هستند، بنابراین می توان برآورد کرد که شکافی 100 ساله میان این کشورها و شرایط مقبول برای زندگی و آموزش وجود دارد. گوگل به منظور کاستن از این شکاف، برنامه های متنوعی را طراحی و اجرا نموده است. برای نمونه آموزش معلمان و بهبود سطح آگاهی آنان، ایجاد امکان دسترسی به منابع آموزشی خارج از کلاس و ... .

 

    امکان دسترسی آفلاین به منابع آموزشی برای کودکان محروم از اینترنت

    ایجاد امکان برقراری ارتباط میان معلمان در سراسر دنیا

 

 

 

نویسندگان: محدثه سحرخیز، رویا باقری

منبع: wikiniki.ir

دپارتمان توانمندسازی و توسعه صالحون

مرکز درمانی موسی بن جعفر-دندانپزشکی-آمبولانس-آزمایشگاه موزه علوم و فنون شهرستان آران و بیدگل مددکاری و حمایتی

دپارتمان توانمندسازی و توسعه-پژوهش

     
مرکز درمانی موزه خیریه و مددکاری ترویج مشاوره آموزش پژوهش